• Underside Slide1

Optimale sko til børn

På det sidste har jeg som fysioterapeut haft rigtig mange samtaler med forældre både over mails og ansigt til ansigt om sko til deres børn. Derfor føler jeg det er tid til (igen) at skrive et indlæg om dette evigt relevante og aktuelle emne.

Dette er et brandfarligt emne, men det er et emne, som jeg føler meget stærkt for. Jeg vil forsøge at gøre det så kort som muligt – det er virkelig en udfordring for mig 🤓

Det er et emne, hvor du vil møde mange forskellige holdninger - også fra fagfolk. Det nedenstående er MIN holdning - både som fysioterapeut, far, træner og privatperson. Som sagt er det et kort indlæg, så der er da flere detaljer - men efter min ærlige mening dækkes 99% af børnefødder her 

➡️De fleste mennesker er enige om at gode sko er vigtigt. Men hvad er ”gode” sko? Det er lige præcis her enigheden stopper.

I dag handler indlægget om børn og jeg vil gerne slå et slag for at give børnenes fødder og generelle fysik så god en start som muligt. 
For ja, skoene har betydning for fødderne og fødderne har stor betydning for resten af kroppen. De er det helt basale fundament, hvorpå resten af kroppen skal bæres og bygges. Fx kommer rigtig mange knæsmerter (som i RIGTIG mange) som følge af ikke-optimalt fungerende fødder - bare spørg mine klienter med knæsmerter 🤗

Barnets fod er blød, da knoglerne endnu ikke er færdigdannet (barnefoden indeholder faktisk flere knogler end den voksne fod!). Fra mit synspunkt er vi ikke bygget til at have sko på, så jeg mener at skoen skal gå så lidt i vejen som overhovedet muligt. Hvis vi først begynder tidligt med stive sko og tykke såler, så formes foden også efter det.

Og som den vældig dygtige biomekaniker (det er ikke rigtig en dansk titel…) Katy Bowman så rigtigt siger:

Læs mere ...

2018 - året der kommer

Godt nytår alle sammen!

Nu er vi allerede i gang med 2018 – et år som jeg glæder mig utrolig meget til. Både personligt og som ejer af Naturtro Træning. Og de to ting hænger nok efterhånden en hel del sammen ;-)

2018 bliver året, hvor jeg starter op som fysioterapeut udenfor sygesikringen i det fantastiske Get Fit Gym i Hillerød. Her får jeg de absolut bedste rammer til at tilbyde min behandlingsform med manuel behandling og naturlig bevægelse. Jeg ved også, at der skal arbejdes for det, da det altid er krævende at banke en kalender op fra nul af. Jeg er i centret onsdage og fredage og kender du nogen som kunne have brug for moderne fysioterapeutisk behandling eller hjælp til at få bugt med irriterende skader efter fx forhindringsløb, vil jeg være dig meget taknemlig for at vise dem jeg eksisterer J

Her i januar kører jeg åbningstilbud med en gratis opfølgende behandling (værdi 500kr) uanset om du booker en fysisk screening til 250kr eller en 1. konsultation til fysioterapi eller personlig træning til 650kr. Man kan booke direkte gennem min online kalender på http://naturtrotraening.dk/hvad-tilbydes 

Læs mere ...

Bulletproof Body - workshop i Kbh d. 21/10-17

Har du smerter? Har du skader? Dyrker du en sportsgren? Har du en krop som du gerne vil optimere lidt på? Så er Bulletproof Body til dig!

Bullet

En lille historie om mig: Da jeg var omkring 17 år dyrkede jeg atletik. Meget atletik. Men selv om jeg elskede atletik, var der stadig noget der manglede. Jeg ledte efter viden om hvordan jeg burde kunne bevæge mig og efter viden om hvordan jeg bedst beskyttede, reparerede og optimerede min krop. Selv om atletikken var og er fantastisk på mange måder, dækkede den ikke disse områder. Så ja, jeg var allerede nørdet dengang 

Som 20-årig begyndte jeg så at læse fysioterapeut. Her troede jeg at jeg ville finde netop denne viden. 
Det gjorde jeg så heller ikke. 
Måske nok i en vis form, men slet ikke som jeg ønskede og meget domineret af frygt for at slide på kroppen og dermed var målet altid at søge mod liniære bevægelser med en god stabilitet, som gjorde man aldrig faldt ud af de gode positioner. 
I starten købte jeg dog dette præmis og tænkte jeg var forkert på den med mine tanker om at basal menneskelig bevægelse måtte rumme mere end bevægelser i "kasser" og lige linjer. 
Og der skete faktisk det, at jeg i løbet af et par år "glemte" mine oprindelige tanker, for fys-studiet var jo ret fedt...

Men som årene gik begyndte min søgen igen. 
Jeg vidste ikke helt hvad jeg ledte efter, men vidste bare jeg ikke var havnet helt på min rette hylde. 

Læs mere ...

Hvad sover du på? Og hvorfor?

Når man først falder for naturlig bevægelse, bliver det hurtigt en livsstil. Pludselig begynder man se sig om i sit liv og sin dagligdag. Idag skal vi se lidt på vores søvn og vores senge.

Vores seng

 Vi har for nylig skiftet vores seng og selve systemet. Det er noget vi længe har drømt om at få gjort. Vi ville gerne væk fra den klassiske boxmadras, komme tættere på gulvet og sove på noget som er mere optimalt for vores kroppe. 

Vi har længe været nysgerrige på futoner. Og ikke en futon, som den vestlige udgave som bare er en sovesofa, men en japansk futon. Hertil ville vi gerne have den i uld, men det er en anden historie :-) 

Senge er en større videnskab og der findes ca. ligeså mange meninger, som der findes senge. Jeg synes det er svært at finde ordentligt information om emnet, da skribenten enten er sælger af senge (hvis du spørger i Dunopillo får du sjovt nok et andet svar end jeg vil give dig), eller har sin viden indenfor almindelige vestlige senge. Og når man så dykker ned i folk personlige holdninger, bliver det først besværligt. Derfor har det for os, givet mening af høre på folk som vi deler mange holdninger med. I dette tilfælde Katy Bowman. Jeg siger ikke, at det nødvendigvis passer på dig. Men hvis du ikke har overvejet hvad du sover på og hvorfor - så er der måske nok grund til at gøre det... 

Læs mere ...

De bedste træningssko

På Legacy-holdet er der et emne, der bliver ved med at poppe op og blive diskuteret. Udover at der bliver snakket om hvor fantastisk træningen er (;-)), så handler det om sko. Hvilke sko som passer til denne type træning, hvor man er udenfor i al slags vejr og løber, klatrer, balancerer, hopper og lander, wrestler/bryder med mere til. Ofte kommer folk til træningen i deres normale løbe/træningssko, som oftest er en klassisk løbesko med hælløft og stødabsobering. Og jeg har heller ikke sagt andet til dem, så det er helt fint. Sko er nemlig ofte lidt en religionssag og jeg vil gerne have folk selv oplever hvad de har brug for, i stedet for at jeg fortæller dem min holdning fra start af.

Nu er der kommet en del flere på holdet (mega fedt!) og jeg blev opfordret til at skrive et opslag omkring træningssko. Altså som i hvilke sko, som jeg vil anbefale til Legacy-træningen, hvilket går under kategorien natural movement (naturlig bevægelse).

So here it goes:

Læs mere ...

Året der gik 2016

Godt nytår!

Allerførst, tusind tak for at have været en del af Naturtro Træning i 2016 - om det så er at besøge hjemmesiden, at være en del af dette nyhedsbrev, en del af Legacy-holdtræningen, en personlig klient, en samarbejdspartner eller andet - TUSIND TAK! 

Der er sket meget i 2016 og der skal ske endnu mere i 2017 :-) 

I 2016

  • startede Legacy-holdet og mit mål om en fortløbende holdtræning, som udover fysisk træning indeholder forskellige træningsområder i de fedeste naturområder sammen med ligesindede mennesker. Jeg er SÅ glad for hvor holdet er på vej hen - der fortsættes med at udvikle på det i 2017!
  • var jeg så heldig at være vært for Rafe Kelley og hans Evolve Move Play koncept. FED oplevelse og ja, han kommer igen - mere om det længere nede.
  •  begyndte jeg at tage hul på noget jeg længe gerne har ville. At undervise unge mennesker - folkeskole, gymnasier, spejdergrupper, videregående uddannelser med mange flere. 
  • blev min første heldagsworkshop en realitet. Vi var på Kullen i Sverige fra morgen til aften og dagen indeholdt bevægelse i skov og på klipper, mobility, roughhousing (makkerlege) samt svømning, mad og hyggeligt selskab. Det er helt sikkert IKKE sidste gang - bare se med længere nede :-)

Endphoto.1

Hvad skal der så ske i 2017? Jo, se med i "kalenderen" herunder:

Læs mere ...

Profil

Naturtro Træning handler om at bevæge sig, som vi er bygget til. At (gen)lære bl.a. at kravle, klatre og balancere. At bryde ud af vores "human-zoo", som mange mennesker ikke ved de befinder sig i.

Kontakt info

Tlf.: 6169 1406
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Fang os på Facebook

Følg os her