• Underside Slide1

Det vigtigste for dine fødder...

Jeg er stor fan af fødder. De er kroppens fundament, en af de vigtigste områder for vores fysiske sundhed og efter min mening et af de områder vi giver det dårligste udgangspunkt.

Jeg vil derfor give jer mit ABSOLUT VIGTIGSTE tip til jeres fødder – et tip der har større betydning end nogen øvelse.

SKO! SKO! SKO! SKO! SKO!

Alle der kender lidt til min holdning omkring fodtøj, er nok klar over hvad det følgende vil handle om…

 

Vi har i den vestlige verden længe fået at vide, at vores fødder ofte skal støttes og jo blødere sko jo bedre. 
Min holdning er, at vi pakker dem ind i vat og derfor gør vores fødder en bjørnetjeneste af de store.

Jeg har en klog chef (som ikke engang er på facebook, så det er ikke for at fedte… ;-)), der for flere år siden, sagde noget jeg har taget til mig. Hun har mange års erfaring som fysioterapeut og fortalte, at da hun blev uddannet i 70’erne, fik man korset om ryggen, hvis man havde ondt. Man gav ryggen så meget støtte man kunne, for at give den ro og hjælpe den. 
Nu ved man, at det kun er i meget sjældne tilfælde, at det er vejen at gå. I stedet skal der som de fleste ved nu, trænes. Ryggen skal blive stærk, stabil og smidig – den skal være sit eget ”korset”.

Hun mener, at samme holdningsskift skal ske for fødderne. Den ”almindelige” sko, er blevet vores fødders korset. Vi skal væk fra de bløde, stabiliserende sko som anbefales til flertallet og i stedet gøre vores fødder stærke, stabile og smidige. Og jeg kan da ikke være mere enig 

Og jeg har nu vist jer nogle få af mange fodøvelser. Men hvorfor kun træne dem få minutter om dagen eller om ugen, når vi kan gøre det 8-10timer om dagen? Korrekt fodtøj giver os muligheden for at træne vores fødder uden at tænke over det. Uden at skulle gøre en indsats, andet end at købe skoen.

Mange kender FiveFingers. Jeg bruger dem selv og er rigtig glad for dem. Men det argument jeg hørt flest gange imod FiveFingers er, at de er grimme. Ja ok, jeg må indrømme, at der er noget om det. De egner sig bare bedst til træningssko.

Derfor blev jeg meget glad, da jeg fandt ud af, at der findes flere andre skomærker, der designer såkaldte minimalistsko. Og at flere af dem faktisk er flotte og diskrete. Selv pæne lædersko til jakkesættet kan man få. Uden at gå på kompromis med fødderne.

I mine øjne er det vigtigste ved en sko, at den har en flad, tynd, fleksibel sål, der muliggør at man kan mærke underlaget og dermed giver fodens muskler og vores nervesystem gode arbejdsmuligheder. Ligeledes er det vigtigt med en tilpas bred skosnude, der giver plads til tæerne, så de ikke bliver klemt sammen.

Herefter er det nok mere smag og behag. Og selvfølgelig hvilken sammenhæng skoen skal bruges i. Selvfølgelig er der stadig et marked for ”almindelige” sko, og det vil der nok altid være. Og vi har også forskellige fødder og forskellige historier. Nogen kan være arveligt belastet, andre kan være kommet slemt til skade og andre igen kan have fået sat skruer og lign. ind i foden, som kan ændre forholdene. Og for disse mennesker, kan det godt være, at det ikke er en god idé at gå i minimalistfodtøj som det eneste. Men jeg vil holde på, at for næsten ALLE andre kan betale sig at bruge sin vågne tid i mindre stabiliserende fodtøj.

Hvad skal man så købe? Ja, her synes jeg at man skal få sig en snak med en professionel. Jeg vil derfor give jer navnet på min favorit skobutik. Det er her min lille familie, køber stort set alle vores sko. Man bliver nemlig helt afhængig. Jeg kan derfor kun anbefale at aflægge Naturlig Fod et besøg. Ejeren af butikken - Christian - er en kapacitet på området med rigtig mange års erfaring og stor passion for sit felt. Butikken ligger på Frederiksberg, men har også en webshop. Kig fordi i butikken og på www.naturligfod.dk og bliv inspireret og gør noget godt for dine fødder og din krop!

Jeg er selv meget glad for Vivo Barefoot, men der findes også mange andre som Skora, Merrell og lign. Naturlig Fod har også sko til børn, hvilket sandelig også giver god mening. Hvis du ved Vivo er lige dit mærke, kan jeg sandelig også kun anbefale dig Vivo's egen butik i København eller deres webshop - se mere på http://www.vivobarefoot.com/dk

Det var nok om fødder, øvelser og fodtøj for denne gang. Jeg håber du er blevet inspireret og lidt klogere på dine fødder. Det er din krop og dit eget ansvar, og jeg skal ikke fortælle dig hvad du skal gøre, men jeg håber du vil prøve det af og forhåbentlig få samme øjenåbnende oplevelse som mig og mange andre 

P.S Nu har jeg ikke nævnt et ord om høje hæle. Man kan ikke beskylde dem for at være flade eller brede i tåsnuden, så min mening er nok let at gætte. Hav dem da endelig på til festlige lejligheder, så længe du kan holde det ud. Men til hverdag? Please don’t…

Profil

Naturtro Træning handler om at bevæge sig, som vi er bygget til. At (gen)lære bl.a. at kravle, klatre og balancere. At bryde ud af vores "human-zoo", som mange mennesker ikke ved de befinder sig i.

Kontakt info

Tlf.: 6169 1406
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Fang os på Facebook

Følg os her