• Underside Slide1

En hyldest til Adolf Oppermann (1861-1931)

Søndag d. 14/8-2016
Ja, indrømmet ovenstående lyder måske nok lidt mærkeligt. Men tilbage i marts måned, var jeg ude og gå en tur med familien tæt ved Strandmøllen ved Dyrehaven. På afstand fik jeg øje på nogle specielt formede træer. På det tidspunkt var jeg igang med at finde områder til workshoppen med Rafe Kelley.
Det jeg faldt over denne dag, har vist sig at være en sand perle. Et helt fantastisk sted for naturlig bevægelse, klatring og parkour. Idag var jeg så derude igen, og faldt over en detalje på mindestenen til Adolf Oppermann, som står ude foran området. At den var skænket af forstkandidater. Og hvad så, tænker du måske?
Jo, fordi det næstfedeste sted jeg har fundet til dato, ligger i Charlottenlund og hedder FORSTbotanisk Have. Så jeg har idag været igang med at nørde om forst-begrebet (tysk for skov) og i særdeleshed om Adolf Oppermann. Han var en sand pioner indenfor skovbrug og viden om skove i Danmark. Han var en meget afholdt professor og underviser og har skrevet 235 afhandlinger om skove og natur! Et af hans største fund og kæpheste var, at vrang-bøgen er en original underart af bøgen. Muligvis en mutation, men ikke en sygdom. En vrangbøg er et sjældent bøgetræ, som i stedet for at vokse lige op af, vokser mere ud af, rundt og indad. Som om den har byttet om på rodnet og trækrone og vendt sig selv på hovedet - deraf navnet vrangbøg.
Vrangbg
Og nu til pointen:
Efter hans død, rejste danske forstkandidater i 1933 en mindesten foran Statens Forstlige Forsøgsvæsens grund (det der hedder Skov og Landskab idag) og plantede et krat af vrangbøgetræer. For at ære Oppermann og hans store arbejde for den danske skov og natur. For at der skulle være et minde efter hans elever selv var gået bort. For at professor Oppermanns arbejde skulle blive husket og brugt i fremtiden.
Og jeg er utroligt glad for hans arbejde. For af dette krat er der vokset ét af verdens bedste områder op for naturlig bevægelse (jeg har det fra selveste Rafe Kelley). Og dette område bestående af vrangbøer, skal vi se nærmere på nu på lørdag kl. 10-12.
Så kom med og vær med til at vise vrangbøgen og Adolf Oppermann, at vi selv i år 2016 husker og påskønner hans arbejde! Kom med og du vil forstå, hvorfor jeg har brugt et par timer søndag eftermiddag på at læse op på min forst-teori fra starten af 1900-tallet :-) Det er som sagt to timer på lørdag og det koster kun 100kr!
 Du kan finde eventet på lørdag lige her: På hjemmesiden og på Facebook.
P.S Baggrunden på denne hjemmeside, er tilfældigvis også et billede fra dette område :-)

Profil

Naturtro Træning handler om at bevæge sig, som vi er bygget til. At (gen)lære bl.a. at kravle, klatre og balancere. At bryde ud af vores "human-zoo", som mange mennesker ikke ved de befinder sig i.

Kontakt info

Tlf.: 6169 1406
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Fang os på Facebook

Følg os her